Klantwaarderingen


08-05-2023
 

Toelichting:
Jan was een heel vriendelijk, kundig en kalm persoon. Wij hebben sinds een paar weken een tender en missen een beetje de feeling ermee als beginners. Na 3 uur les heeft Jan het voor elkaar gekregen dat zowel mijn vrouw als ikzelf zelfverzekerd achter het roer zitten. Geen stress meer in hele nauwe doorgangen en aanmeren doen wij inmiddels vol vertrouwen. Dus van stress naar plezier in 3 uur tijd! Jan dankjewel en wij raden je zeker aan! Groetjes Gab en Suus

05-06-2021
 

Toelichting:
Het leek ons een goed idee om na de aankoop van onze boot wat instructies te krijgen. Met name het aanmeren bleek erg stressvol, Ronald nam alle tijd en heeft veel tips en tricks gegeven. Op naar een mooi vaar seizoen! Bedankt Ronald (ook voor je geduld) en tot ziens in Limburg.

03-09-2019
 

Toelichting:
Uitstekende vaarlessen gehad van Ronald in o.m. de grachten van Amsterdam. Geduldige leraar met grote kennis van zaken. Veel aan gehad!

23-05-2019
 

Toelichting:
Op 12 april 2019 hebben wij vier uur lang les gehad op onze eigen boot van Ronald Zweerman. Vier hele leerzame uren, waarin Ronald ons rustig en zeer deskundig de fijne kneepjes van het stuurmanschap bijbracht. We hebben echt genoten van de les en als blijkt dat we nog wat meer training willen hebben dan vragen wij Ronald zeker opnieuw! Daarnaast gaf hij ook nog goede en handige tips v.w.b. motoronderhoud en welke onderdelen je altijd bij je moet hebben, tips voor type brandblusser en ontdekte hij een lekkage die wij zelf nog niet opgemerkt hadden. Veel dank daarvoor Ronald!

16-09-2018
 

Toelichting:
Nadat we begin van dit seizoen al 2 keer les van Ronald hebben gekregen (lees eerdere beoordeling) en Ronald toen voorstelde dat ik zelf moest gaan varen hadden we afgelopen donderdag dus een afspraak. Wat vond ik het spannend. Maar wat heb ik een hoop van mijn angsten overwonnen in de 3 uur die hij naast me stond. Hij vroeg aan mij wat ik verwachte van deze dag en ik zei eigenlijk als een soort van grap: zelf onze boot de box in varen! Maar heb het gewoon gedaan!! Heb echt heel veel geleerd en door Ronald zijn rust en duidelijke uitleg voelde ik me op een gegeven moment zelfs ontspannen achter het stuur staan. Volgend seizoen wil ik zeker nog een paar uurtjes les gaan inplannen. Ronald is echt super!

20-07-2018
 

Toelichting:
Beste Ronald. Tot nu toe 2x 4 uur les gehad met eric jan. En nu al tevreden over de resultaten. Vooral de rust die je uitstraalt. Je weet dat wij erg gestrest waren door omstandigheden. Maar na de 2e keer dat we weer les hebben gehad zijn we nu door jou en je fijne lessen zekerder geworden en veel rustiger met varen. Maar omdat wij aan druk vaarwater liggen willen we toch nog een extra les met in en uitvaren. Een betere leraar kan niemand vinden en wij zullen echt mensen naar jouw stuurmanskunsten sturen. Een fijne vakantie en we willen je graag nog terug zien.

10-07-2018
 

Toelichting:
Zo te lezen wordt het eentonig, maar ook voor mij: WAT EEN FANTASTISCHE ERVARING. als pensionado eindelijk voor het eerst een gemotoriseerd bootje aangeschaft. Beetje bang, beetje verlegen. Maar na 10 minuten met Ronald Zweerman, thuis met hem èn op t water. Dank Ronald voor je fantastische geduld en vakmanschap!! Voor nu en vast en zeker nog eens!

04-07-2018
 

Toelichting:
Samen met mijn partner een aantal vaarlessen gehad van Ronald Zweerman. Kernachtig uitgedrukt: een rustige en geduldige vakman, een goede en prettige didacticus,een man met kennis van varen, boten en mensen die motiveert en enthousiasmeert. Los van dit alles is Ronald ook een prettige “gast” aan boord, zonder het doel (de boot leren kennen en leren varen) uit het oog te verliezen. Kortom: een aanrader: doen!

18-06-2018
 

Toelichting:
Gisteren een paar uur vaarles gekregen van Ronald. Ontzettend veel geleerd en belangrijker nog, eindelijk het idee de boot onder controle te hebben. @Ronald, bedankt voor je geduld en rustige manier van lesgegeven. Dit is zeker aan te raden voor iedereen !!

11-06-2018
 

Toelichting:
Beste Ronald, ik ben zo blij dat ik vaarles bij je hebt gehad, ik pak nu de boot zonder probleem, en het aanmeren gaat ook top! Ik kan het iedereen aanraden. Dank je wel Ronald!!!

11-06-2018
 

Toelichting:
Beste Ronald, heel erg bedankt voor de leerzame uren. Veel geleerd en wat heb jij een geduld. Wij gaan zeker nog een keer een beroep op je doen. Laat de zomer maar komen! Groet, Margot

29-05-2018
 

Toelichting:
Beste Ronald, heel erg bedankt voor de 2 leerzame dagen. Voor mij was het behoorlijk spannend allemaal met mijn haat-liefde relatie met water. Fred heeft heel veel geleerd en kan nu beter manoeuvreren met onze boot. We doen zeker nog een keer een beroep op je!! Voor al diegene die nog twijfels hebben: gewoon een afspraak maken met Ronald!

28-05-2018
 

Toelichting:
Wat een aanrader, vaarlessen van Ronald van Stuurmanskunsten. Hele kundige en geduldige instructeur die ook erg goed kan uitleggen! Ronald dankjewel, ik durf nu probleemloos in mijn eentje af te meren!!

01-05-2018
 

Toelichting:
Beste Ronald , de grote reis naar Griekenland is begonnen en dankzij de lessen heb ik het erg naar mijn zin ,zelfs Peter die dacht dat hij alles wist heeft bijgeleerd al gebruikt hij toch graag de boegschroef. Ik had graag nog een paar lessen gehad maar misschien komt dat nog als we weer terug zijn. Groetjes Inge

14-10-2017
 

Toelichting:
Ronald ontzettend bedankt voor je les op een winderige dinsdag. Lood in onze schoenen, hart in de keel, maar na jou les inmiddels weer samen op pad geweest met ons Krijgertje de Gouden Ham en de Maas op, zoveel relaxter de haven uit en later er weer in. Zo moet varen zijn. Dank je wel

06-09-2017
 

Toelichting:
Heel veel aan gehad, ik was nogal onzeker, maar Ronald bleef rustig en vooral geduldig. We doen volgend jaar zeker een vervolg. Ronald bedankt!

07-08-2017
 

Toelichting:
Ronald is een rustige en kundige instructeur met veel geduld. Ik heb in twee sessies veel geleerd. Voor herhaling vatbaar en een aanrader.

09-07-2017
 

Toelichting:
Vrijdag 6 uur les gekregen van Kobus. Veel struurmanskunsten kwamen aan bod. Veel geleerd in die 6 uur, goede uitleg en tips. Top

04-07-2017
 

Toelichting:
Fijn dat Ronald zo snel kon en mij nu na 4 uur even net dat beetje vertrouwen heeft geven wat ik nodig had voor mijn nieuwe sloep, elke boot is weer anders, ook voor hem, maar de rust waarmee hij dat bekijkt en samen uitzoekt is erg prettig!

28-06-2017
 

Toelichting:
Eindelijk is het er van gekomen een vaarles te volgen. Ronald gaf door zijn aanwezigheid, duidelijke en geduldige uitleg en instructie weer meer vertrouwen op het water. Bedankt!

21-06-2017
 

Toelichting:
Vorige week 4 uur les gehad van Ronald in "stuurmanskunsten" echt veel geleerd in een korte periode, leuk en echt leerzaam en op een hele kalme en rustige manier Top.

24-05-2017
 

Toelichting:
Wij hadden nog nooit zelf gevaren, maar door de deskundige (en vooral geduldige!) lessen van Ronald, durven wij nu zonder probleem het water op. Alle waardering voor de rust en positiviteit waarmee Ronald les geeft. Een aanrader voor iedereen die nog nooit heeft gevaren.

23-05-2017
 

Toelichting:
Afgelopen zondag een zeer leerzame dag gehad dankzij Ronald. Het stilleggen van de boot en het aanmeren hebben mijn vader en ik zo goed als onder de knie. Ronald neemt rustig de tijd om de handelingen stap voor stap uit te leggen. Veel geleerd en we gaan Ronald zeker nog een keer inschakelen. Bedankt!

19-05-2017
 

Toelichting:
Eigenlijk zou zo een praktijkles standaard gegeven moeten worden bij het Vaarbewijs.Niet alleen de theorie. Goede les, alles rustig doorgelopen.

15-05-2017
 

Toelichting:
Een absolute aanrader! Met zijn rust en grote vaardigheid heeft Ronald mij in twee uur het vertrouwen gegeven mijn nieuwe (en eerste) boot (Maril 6nxt) onder controle te hebben. Ik heb er ontzettend veel van geleerd.

16-04-2017
 

Toelichting:
Na een tijdje niet gevaren te hebben was ik het zelfvertrouwen weer kwijt. Voor de tweede keer Ronald gevraagd om nog eens mee te varen. Wederom was het heel fijn om met zijn geduld, rust en professionaliteit de basisvaardigheden te oefenen. Ik weet nu zeker dat het me gaat lukken, met heel veel dank aan Ronald. Zijn stuurmanskunsten zijn voor iedereen een aanrader !

18-07-2016
 

Toelichting:
Sinds eind mei zijn we de trotse bezitters van een boot. Met name de "bijzondere verrichtingen" zijn toch pittiger dan gedacht. Daarvoor wilde we graag met een vakman aan de slag. En dan ben je bij Ronald, bevlogen eigenaar van Stuurmanskunsten, aan het juiste adres. Wat een genoot om onder zijn vakbekwame en rustige leiding op pad te gaan. En tijdens onze tocht kon hij zich helemaal van z'n beste kant laten zien. Onverwacht en niet te voorzien liep onze boot vast. Hij wist zeer doortastend en vooral zonder enige onrust deze klus tot een goed einde te brengen. Een enerverende en leerzame dag met als resultaat dat ik met nog meer plezier met onze boot op stap ga. Voorlopig heb ik genoeg te oefenen. Op een later moment schakel in Ronald zeker nog 'n keer in om extra vaardigheden op te doen.

21-09-2015
 

Toelichting:
We zijn rond de zestig en varen op onze eerste motorboot. Daar dachten we even te makkelijk over: toen we met zijwindkracht 5 niet de box in konden komen en drie man sterk aan de wal ons hielpen met touwen en de boot uiteindelijk achterstevoren werd geparkeerd, dachten we: daar moeten we wat aan doen. Zo kwamen we op deze site terecht. Het fijne is dat Ronald zelf op de boot meevaart. Eerst de veiligheidschecklist: zaken waar je nooit bij stilstaat worden besproken. Dan de oefeningen op het water: met de boot stil kunnen liggen, aan- en afmeren over stuur- en bakboord. Keren in een smal vaarwater, aanleggen in een smalle ruimte en weer wegvaren. Na vijf uur les waren we allebei bekaf, de een van het oefenen en de ander van het observeren en noteren. Maar wat hebben we veel geleerd! De rust die Ronald uitstraalt bij het lesgeven is erg fijn: je hebt niet het gevoel dom te zijn als het niet lukt. De weekenden erna: veel oefenen, met weinig en meer wind. En dan die trots dat je in één keer je smalle box invaart! We voelen ons een stuk zekerder nu en hebben besloten in het voorjaar weer een dag af te spreken, dan hebben we vast situaties meegemaakt die we alsnog willen oefenen. We kunnen het iedereen aanraden.

24-07-2015
 

Toelichting:
Beste Ronald, je praktijkles manouvreren met ons eigen bootje is mij prima bevallen. Ik had geen ervaring en durfde ook niet zelf te manouvreren, maar stap voor stap heb ik veel van je geleerd. We hebben heel veel geoefend met aanmeren, keren in nauw vaarwater en achteruit terug in de box parkeren. Door jou rust en kalmte heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen. Dank je wel Ronald, je bent een topper.

20-07-2015
 

Toelichting:
Onze wens was om goed te kunnen inparkeren in een krappe box en goed te kunnen aanmeren. Na een aantal oefeningen gericht op de volledige beheersing van de boot is dat prima gelukt. Met een duidelijke instructie van Ronald. Rustig, relaxed maar zeer professioneel. Echt een aanrader voor iedere bootbezitter.

19-07-2015
 

Toelichting:
Beste Ronald, We kijken met veel plezier terug op de vaarles die jij ons hebt gegeven. De les was professioneel van opzet en op een prettige manier gegeven. Het is duidelijk dat je een vakman bent. We hebben veel geleerd en hebben nu veel meer vertrouwen in de handling van de boot. Met dank en tot een volgende keer, Wim Zegers Sabine van der Donk Epse

Uw beoordeling:

Heeft u gebruik gemaakt van onze lessen of diensten? Laat dan uw beoordeling achter op de website.

Uw beoordeling


Toelichting